Gyermeknap – 2020. május 30.

Az Örökségünk Hagyományőrző Egyesület szervezésében, a Balatoncsicsói Önkormányzat, a Balatoncsicsói Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Balatoncsicsó Fennmaradásáért Közalapítvány és több magánszemély támogatásával gyermeknapi rendezvény volt a játszótéren.

A bátrabbak lovagolhattak póni-, és lóháton.

3 csapat nevezett a Nivegy-völgyi tekergő programra, ahol a célállomásokon különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Pl.: nivegy-völgyi érték kirakó, célba dobás, gyümölcs gyűjtés, eszközfelismerés stb. Start és cél a játszótér volt.

Amíg a csapatok a Nivegy-völgyet járták, a kisebbek kincskereső feladatot kaptak, az „eldugott” kincseket kellett megkeresniük.

A Nivegy-völgyi tekergő teljesítés után kreatív posztert készítettek, ügyességi sorversenyen vettek részt, maszkot festettek és számháborúztak.

Érdekes játék volt az is, mikor a letakart kosárban lévő tárgyakat, tapintás alapján kellett felismerni. Nagyon ügyesek voltak ebben még a legkisebbek is.

A Nivegy-völgyi tekergő verseny eredményhirdetésén jutalomként egy-egy nagyon finom házi tortát és oklevelet kaptak ajándékba a csapatok.

Az délután további részében közös játék, sütemény, kemencében sült langalló és üdítő várta a gyerekeket, felnőtteket.