Szabadtéri gyermekprogram – 2016. augusztus 6.

Júliusban általában vége a táboroknak, családi nyaralásnak, így a településen élő gyermekeknek , (és felnőtteknek) augusztus első hétvégéjére lehetett tervezni egy kellemes verses-, zenés délutáni programot.

kloo-detti-2

A sok lehetőség közül az Iciri-piciri Együttes egyik tagját – Kloó Bernadett előadóművészt – kértem fel, aki örömmel vállalta el a gyermekek (felnőttek) szórakoztatását. Kellemes lágy hangjával, kedvességével rögtön belopta magát a gyermekek szívébe. Műsorában hallhattuk az örökzöld, megunhatatlan Halász Judit dalokat:

  • Se hall, se lát Dömötör,
  • Ákom Bákom,
  • Mit tehetnék érted,
  • Helikoffer.

kloo-detti-1

Az előadásból nem maradhatott ki a Nagy Ho Ho Horgász című mesefilm főcímdala sem. A dal után a gyerekek horgászbotot kaptak és egy képzeletbeli tóból – amiben „úszkáltak” a halak – foghatták ki a halacskákat, s kiderült ki a legügyesebb horgász. Jutalomként cukorkát kaptak.

kloo-detti-4

A gyerekek, felnőttek együtt énekeltek , táncoltak Bernadettel és nagyon élvezték az előadást. Minden jó véget ér egyszer, így a program záró számaként a „Legyetek jók, ha tudtok” című népszerű dalt énekelte Bernadett, s természetesen a közönség együtt énekelt vele. Nagyon jól sikerült a program, sok taps volt a jutalom.
Résztvevők: kb. 78 , ebből 30 fő a 14 év alatti .

kloo-detti-3

A program a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) keretében valósult meg.

Gyarmati Rózsa
könyvtáros