Koncert a római katolikus templomban – 2016. augusztus 5.

A koncert széles körben meg lett hirdetve papír alapon és interneten.

Augusztus első hétvégéjén a Balatonfüredi Muzsikusok Egyesületének műsorát láthatta, hallhatta a kellemes, jó zenét és szép énekhangot kedvelő helyi lakos, nyaraló vendég és a környező településekről érkező  közönség.

p1080842

A műsorban közreműködött:

  • Rábaközi Rita, ének
  • Küronya Veronika, zongora
  • Tóth-Rompos Patrícia, fuvola
  • Tóth Péter, ütőhangszerek.

Az együttes elsőként Vivaldi zenéjével Olaszországba kalauzolt bennünket, majd Händel német származású barokk zeneszerző dalával Németországba érkeztünk, és a  szirén ének Franciaországot mutatta be.

Kodály Zoltán gyönyörű szerzeményével  Magyarországra érkeztünk, majd Sugár Rezső zenéjével  (Petőfi Sándor) „Reszket a bokor..” című darabot hallhattuk.

Meglepetés volt, mikor Tóth Péter a tam-tam dobon afrikai zenét kezdett játszani, gondolatban mi is mindnyájan Afrikába repültünk egy kis időre.

p1080808

Az együttes tagjai nagyon jól szólaltatták meg hangszereiket, Rábaközi Rita gyönyörűen énekelt. A közönség élvezte a koncertet, és a szűnni nem akaró taps hatására hallhattunk még egy ráadás  dalt; „Donna Nobis Pácem” „Uram, adj nekünk békét!”  Ezzel a dallal a békét hívtuk le a földre.

p1080825

A koncert végén mindenki jó érzéssel, békével a lelkében térhetett haza. Résztvevők száma: 85 fő (ebből 14 éven aluli 12 fő). A program a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) keretében valósult meg.

Gyarmati Rózsa
könyvtáros