Nevelőszülőket keresünk

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ a családjukat átmeneti időre nélkülözni kényszerülő gyermekek számára nevelőszülői hálózatot működtet. E nemes feladat ellátásához keresünk olyan családokat, akik elhivatottságot éreznek arra, hogy a gyermekvédelmi szakellátásba kerülő gyermekekről saját otthonukban gondoskodjanak.

A gyermekvédelmi szakellátás egy átmeneti időszakra biztosítja a rászoruló gyermekek számára az egészséges testi-, szellemi-, erkölcsi fejlődésükhöz szükséges ellátást. A gyermekek számára ez egy átmeneti állapot, melynek végső célja, hogy a gyermek a lehető legrövidebb időn belül visszakerülhessen vérszerinti családjába, vagy amennyiben erre nincs lehetőség, akkor támogatást kapjon egy életre szóló biztonságos kapcsolathoz jutás érdekében örökbefogadás által.

A családban nevelkedés az a biztonságérzés, amely a családhoz tartozás tényéből fakad. Személyes megtapasztalása annak, hogy éppen Ő az, aki itt ebben az életközösségben, fontos valakinek, valakiknek, akik aki feltétel nélkül elfogadják. A nevelőszülők jelentős része megérzi, hogy a hányatott előéletű gyerekeknek mire van szükségük.

A nevelőszülői feladat nagy kihívás és igen fontos döntés egy család életében. A fentiekkel kapcsolatban érdeklődni és jelentkezni lehet:

A jelentkezést követően munkatársunk tájékoztatja az érdeklődőket:

  • a nevelőszülővé válás feltételeiről, folyamatáról,
  • a nevelőszülőkre váró feladatokról,
  • a módosított Gyermekvédelmi Törvény nevelőszülőkre vonatkozó szabályozásairól, a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyról.