Iskolai fűtéskorszerűsítés

Tisztelt Lakosság!

A Nivegy-völgyi községek önkormányzatai – mint az iskolai épület tulajdonosai – 2015. tavaszán kérelemmel fordultak Czunyiné dr. Bertalan Judit oktatásért felelős Államtitkár Asszonyhoz és dr. Kontrát Károly Államtitkár Úrhoz az iskola fűtés-rendszer felújításával kapcsolatosan. Többszöri egyeztetés alapján jogos igényünk teljesítésre került.

Közös összefogással az érintett szaktárcák, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a KEOP-5.6.0/12-2013-0033. projekt keretein belül támogatta a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és AMI energia hatékonysági beruházását. Közel bruttó 47 millió Ft beruházási összegben valósult meg a beruházás.

Korszerű Viessmann kondenzációs kazánok kerültek beépítésre, hegesztés nélküli csőhálózat váltotta a korrodált régi csőrendszert.

2015. november 12-én dr. Kontrát Károly térségünk országgyűlési képviselője adta át a tanulók és az intézmény részére a felújított fűtésrendszert.

A projekt kiegészítő beruházásaként az öt község tulajdonában lévő és Balatoncsicsó önkozmányzata által üzemeltetett tetőtéri turistaszálló is korszerűsödött.

Központi fűtés került a vizesblokkokba és 4 db szobába, a meleg vizet pedig az iskola kondenzációs kazánjai biztosítják.

Köszönjük a projektben, annak sikeres lebonyolításában résztvevők munkáját és együttműködését. Köszönjük a beruházás alatti türelmet a gyerekek, szülők, pedagógusok, technikai személyzet részéről.

Közös feladatunk a létrehozott érték megóvása és felelős működtetése.