Adventi rendezvénysorozat – 2021. december

Balatoncsicsó Község Önkormányzata, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, „Balatoncsicsó Fennmaradásáért” Közalapítvány, az Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, a helyi gazdálkodók és vállalkozók támogatásával 2021-ben megrendezésre került a négy Advent-vasárnapi gyertyagyújtási ünnepségsorozat. A programok helyszínei a Római Katolikus templom, a templom előtti tér és a Nivegy-ház voltak.

Advent, a karácsony előtti négyhetes készülődés időszaka. Az advent szó az Adventi Domini vagyis az Úr eljövetele kifejezésből származik. Az advent a türelemről, várakozásról, szeretetről szól, hogy felkészítjük lelkünket az ünneplésre.

Első Adventi vasárnapon (11. 28.) a VOX Harmónia Együttes, a második vasárnapon Sebestyén Ivett, a harmadik vasárnapon a Bokafogó Együttes, a negyedik vasárnapon a Csicsói Kórus műsorát hallhattuk, láthattuk. Nagyon szép és megható délutánok voltak. A műsorokban elhangzott zenei és prózai előadások az Adventről és a karácsonyról szóltak. A programok után a templomkertben adventi köszöntő és az adventi koszorún a gyertyagyújtás következett. A gyertyagyújtás után a Nivegy-háznál, forralt borral, meleg teával, és finom ételekkel vártuk a résztvevőket. Kóstolhattunk finom német nemzetiségi , kedvelt csicsói ételeket, édes és sós süteményeket . Az est kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

A programsorozathoz kapcsolódott December 1-től a „Fénylő ablakok” karácsony váró élő kalendárium, ahol esti sétákra invitálva a lakosságot, kellett megkeresni a megvilágított ablakot.

Köszönjük, hogy ilyen lelkesen készültek papírból, ruhából, fémből, fából a számok, s igazán szépen kivilágított ablakokat láthattunk.

Köszönet az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek, gazdálkodóknak, vállalkozóknak és a településen élő magánszemélyeknek, hogy mind a négy Adventi vasárnapon a vendéglátást támogatták!