Tájékoztató a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéshez

A Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Szentantalfa Községben is megkezdi a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést az állandó lakosok részére.

Begyűjtési időpontok: minden hónap negyedik hét péntek, az első szállítási nap 2016. július 22.

Kérjük, hogy a szelektív hulladékot tartalmazó edényt, a fenti időpontokban a kommunális hulladékgyűjtő edényhez hasonlóan – reggel 7 óráig helyezze ki az ingatlan előtti közterületre, ahonnan annak tartalmát aznap elszállítjuk.

Kérjük, hogy az alábbiakban felsorolt hulladékokat szíveskedjen a 120 1-es vagy 2-10 1-es edényben gyűjteni. Ezeket a hulladékokat az edénybe vegyesen rakhatja, mert begyűjtés után válogatócsarnokban választják szét anyag fajtánként.

Műanyaghulladék: műanyag (PÉT) italos palack kimosva, kilapítvá; flakonok: tisztító és kozmetikai szerek flakonjai kiöblítve, kilapítva (mosogatószer, tusfürdő, testápoló stb.), műanyag zacskó, fólia Italoskarton-doboz: tejes, gyümölcsleves többrétegű itáloskarton-döboz tisztán és kilapítva.

Fémhulladék: alumínium italos dobozok; alufólia, alumínium tálca; konzervdoboz és egyéb fém élelmiszercsomagolások tisztítva, lehetőleg kilapítva.

Papírhulladék: kisebb papírdobozok, hullámpapír, színes vagy fekete-fehér újság, irodai papírok, szórólapok, könyvek.

A nagyobb kartondobozokat a gyűjtőnapokon kilapítva, kötegelve az edény mellé szíveskedjen elhelyezni.

Az üveg hulladékot kérjük a továbbiakban is a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre vigye el! A műanyag és papír gyűjtő konténerek a gyűjtőszigeteken megszűnnek.

Amennyiben a szelektív hulladékgyűjtő edény megtelik, akkor az edény mellé emblémás, átlátszó zsákban szíveskedjenek kihelyezni a többlet hulladékot, azonban ha más, oda nem illő hulladék kerül, úgy azt munkatársaink nem szállítják el.

Amennyiben kérdése van, kérjük munkanapokon, ügyfélszolgálatunk nyitvatartási idejében hívja a 06-87-342-633 telefonszámot!

Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
Jung Csilla ügyvezető