Sportnap – 2020. augusztus 1.

Balatoncsicsó Község Önkormányzata és a Balatoncsicsói Német Nemzetiségi Önkormányzat augusztus 1-jére sportnapot szervezett gyermekek és felnőttek részére.

A gyermekek játszhattak, csúszhattak az ugráló-váron, ismerkedhettek a népi fajátékokkal és Vera néni az általuk kiválasztott szebbnél szebb  motívumot festette az arcukra.

Idén is nagy sikere volt a cukorkaágyúnak.

A délután-este további programjai a langallósütés, a nemzetiségi totó, táncház,  must- és borkóstoló voltak. A nemzetiségi totót Tihanyiné Baki Zsuzsanna,  a táncházat Scher Zoltán a must- és borkóstolót Antmann József bonyolította le.  A totóban a német nemzetiségi gasztronómiával, a sváb kifejezésekkel és Balatoncsicsóval kapcsolatos kérdésekre kellett a helyes választ megadni.  A legjobb eredményt Mádl Attiláné Zsuzsa érte el.

A közös táncnál a Bokafogó Együttes néhány tagjától, –  Zoli vezetésével –  megtanulhattuk a néptánc jellemzőbb alaplépéseit.

A must- és borkóstolón Antmann József néhány szó kíséretében bemutatta a fehér, rozé és vörösborokat, amit aztán mindnyájan megkóstolhattunk. A must és borok nagyon finomak voltak.

A langalló és a  kis batyuban hozott sós- édes sütemények elfogytak, majd az estet  beszélgetéssel és zenehallgatással zártuk.

A sportnapi  rendezvények a Balatoncsicsói Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Füredi Képző Kft. támogatásával valósultak meg.