Mesemáglya – 2013. július 27.

Július utolsó szombatjára Rókáné Timi és Németh Zsuzsa mese-estet szervezett „Mesemáglya” címmel, ami mesékről, mesélésről szól. A rendezvény helyszíne a játszótér volt.

A „máglyát” Róka Balázs rakta meg nekünk profi módon. A 40 fokos meleg és a nagy szárazság miatt, csak jelképesen gyújtottuk meg.

A három meghívott vendég a mesét a mesélést a mesék népszerűsítését tűzték ki célul gyerekek, felnőttek körében, hogy egy kicsit háttérbe szoruljon a televízió és a számítógép.

Szép számmal érkeztek a szülők és gyerekek. Az előadók a közönséget is bevonták a programba egy-egy játékos mondókával, verssel, játékkal. Közben meséltek, meséltek és meséltettek. Nagyon élvezték gyerekek, felnőttek egyaránt. Közben a szülők által készített és hozott sütik, palacsinták, gyümölcsök szörpök kerültek terítékre. Folytatva a mesélést és a játékot közben szép nyári este lett. A végén egy kis beszélgetéssel zártuk a napot. Abban mindenki egyetértett, hogy a meséket, a meseolvasást egy könyvből, vagy csak „fejből”mesélünk gyerekeinknek, életben kell tartani, mert ez nem pótolható semmivel.

Vendégeink nagyon jól érezték magukat itt a Balatoncsicsón és szívesen jönnek máskor is.