Márton-nap – 2016. november 11.

Libavacsora est és újbor kóstoló Balatoncsicsón már hagyománynak számító Márton-napi libavacsora és újbor kóstolót idén is a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte és bonyolította le. A rendezvény az óvodás és iskolás gyermekek verses-, táncos műsorával kezdődött. A gyermekeket Németh Zsuzsa készítette fel. Nagyon ügyesek voltak. A köszöntő után a vacsorát a Theodora Étterem készítette és szolgálta fel. A vacsora mint mindig, idén is nagyon finom volt. Az újbor kóstolót Antmann József hegybíró vezényelte le. Ismertette a bekínált borok legjellemzőbb tulajdonságait, és ez alapján nekünk kellett felismerni, hogy milyen bort ittunk. Érdekes és izgalmas találgatások voltak. Scher Péternek sikerült a legtöbb fajtát eltalálnia.

A totót Németh Zsuzsa állította össze; a kérdések az ősszel kapcsolatosak voltak. Itt a legtöbb helyes válasz Kovács Zoltánnak sikerült .

Végül a tombolasorsolás következett, ahol a szerencsésebbek értékes nyereményekkel térhettek haza. Kötetlen beszélgetéssel és retro zene hallgatással folytattuk az estet, ami idén is nagyon jól sikerült!