Fraknói kirándulás – 2019. október 19.

Balatoncsicsó Fennmaradásáért Közalapítvány és az Örökségünk Hagyományőrző Egyesület autóbusz kirándulást szervezett Ausztriába.

A kirándulás egyik programja Fraknó várának – az Esterházy család végvára – megtekintése, várlátogatás a fegyver-gyűjtemény megtekintésével, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Prof. dr. Lőrincz Zoltán idegenvezetésével olyan magas színvonalú, izgalmas majd másfél órában volt részünk a várlátogatás során, melyet az érdeklődő, lenyűgöző tekintetek és az utána elhangzott elismerő szavak is igazoltak.

A várlátogatás után Kismarton-Eisenstadtban az egyik választható program az Esterházy kastély hercegnői lakosztályok című kiállítás megtekintése magyar nyelvű idegenvezetéssel, a másik program Stadtrally „fedezd fel Kismartont” egy 10 pontos felfedező sétával volt.

A csoport egyik része a hercegnői lakosztályt nézte meg, míg a többiek a felfedező sétára mentek, ahol feladatokat kellett megoldaniuk. A feladatokat legjobban megoldók apró ajándéktárgyat kaptak.

Kellemes napot töltöttünk el Ausztriában, gyerekek, felnőttek egyaránt jól éreztük magunkat.

Az utazás (autóbusz) költségét Balatoncsicsó Fennmaradásáért Közalapítvány, illetve az Örökségünk Hagyományőrző Egyesület fizette.