Falunapi rendezvénysorozat – 2019. augusztus 1-4.

Augusztus 1.

Az idei évben a rendezvénysorozat kibővült az I. Balatoncsicsói kajszibarack lekvár főző versennyel. Somogyi Tamás vezetésével a zsűri 17 benevezett lekvárt kóstolt meg és minősített. A kiválóbbnál kiválóbb, gyönyörű színekben illatanyagban pompázó lekvárok közül az alábbi eredmény született:

Nagyarany minősítés: Paraczky Ágnes – Erik Häggman
Arany minősítés: Szarka Lajosné , Bocskay Endréné és Dóró Éva
Ezüst minősítés 12 db, bronz minősítés 1 db. Az oklevelek a gálaműsor keretén belül kerültek átadásra.

 

Augusztus 2.

A Római Katolikus templomban  „Nyár esti dallamok” szóltak a számos együttes kísérő zenekara, a négy virtuóz muzsikát játszó  hölgyből álló Color Quartet együttestől. Repertoárjuk igen gazdag: a klasszikus zenén túl könnyűzenei feldolgozásokat is játszó: jazz, pop, filmzeneátiratok, keringők, tangók, operettek, szalonzene, örökzöldek, slágerek, közismert dallamokat hallotunk az együttes tagjaitól:

  • Bánhegyi Tünde-első hegedű,
  • Kristó-Varga Nikolett-második hegedű,
  • Kusz Viktória-brácsa,
  • Kószás Ágnes-cselló.

A koncert után kiállítás megnyitó, CSORBA ERZSÉBET – ELISABETH GREGOREC – festőművész kiállítását Schumacher József polgármester nyitotta meg. Beszélt a festőművész munkásságáról, és arról, hogy Erzsébet külföldön él ugyan, de édesanyja balatoncsicsói születésű, ezért nagyon kötődik  a településhez és amikor teheti, „hazalátogat”.

  • 20.30-tól borkóstoló a Faluházban,
  • Balatoncsicsó rejtett kincsei fotókon, villám vetélkedő. A különleges helyszíneken készült fotó alapján el kellett dönteni, hogy az vajon Balatoncsicsó mely részén található.

Az 1. helyezést Nagy-Szabó Gábor és Nagy Szabó Gáborné zánkai lakosok, (akik Balatoncsicsón születtek és sokáig itt is éltek), helyezést Somogy Tamás és Somogyiné Nagy Anikó balatoncsicsói ingatlannal rendelkező budapesti lakosok, 2. helyezést Scher Zoltán és Scherné Illés Eszter (külön-külön indulva) szintén balatoncsicsói lakosok érték el. Jutalomként ajándéktárgyakat vehettek ár a nyertesek.

A program kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

 

Augusztus 3.

A délutáni gyermekprogramon csúszda, ugrálóvár, arcfestés várta a gyerekeket. A meglepetés cukorkaágyúnak nagy sikere volt. A lovas-programokat, amit Kiss János és családja biztosított; „lovaglás” lovas-kocsikázást nagyon élvezték gyerekek és a póniló szintén nagy tetszést aratott.

A gálaműsor a Tapolcai Musical Stúdió programjával kezdődött, ahol nagy sikerű rock and roll dalokat hallhattunk és táncokat láthattunk. A Bokafogó Táncegyüttes műsorát láthattunk, akik a végén a közönség soraiban ülőket is bevontak egy kis társastáncba. A falunapi rendezvénysorozatot a Extázys Partyzenekar hajnalig tartó utcabálja zárta.