Falunapi rendezvénysorozat – 2018. augusztus 3-4.

A falunapi rendezvénysorozat augusztus 3-án – a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Általános Iskola alapításának és fennállásának 25. évfordulójára rendezett ünnepséggel kezdődött.

Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon Községek Önkormányzatai a lakosság széles körű támogatásával 1993. szeptember 1-jén indították el a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Általános Iskolát. Ez alkalomból közös ünneplésre hívták mindazokat, akik munkájukkal hosszabb-rövidebb ideig járultak, járulnak hozzá az iskola sikeres működéséhez.

A program 18.00 órakor. a Nivegy-házban a vendégek fogadásával, kamara kiállítással, köszöntéssel és visszaemlékezésekkel kezdődött.
19.00 órakor a római katolikus templomban folytatódott Kovács Nóri „Magyar Kultúráért Díjas” énekesnő „Magyarnak lenni” születésnapi koncertje. Az Énekesnő rendkívül színvonalas műsorral készült, amit a résztvevők nagy élvezettel hallgattak.

A koncert után ismét a Nivegy-házban folytatódott a program helyi termék-kostolóval, és az emléklapok átadásával,  majd a polgármesterek, alpolgármesterek felidézték, hogy is történt 25 évvel ezelőtt.

Heilig Ferenc – a Veszprém Megyei Német  Önkormányzat elnöke – aki nagyon sokat tett azért, hogy Balatoncsicsón német nemzetiségi általános iskola kezdhesse meg működését, visszaemlékezését hallhattuk.

Közös vacsorával, beszélgetéssel és táncházzal zárult az első nap.

Augusztus 4-én a gyermekekről szólt a délután.  Óriáscsúszda, buborékfoci, varázslabda, csillámtetoválás, ügyes és gyorskezű gyerekeknek cukorkaágyú, zsákbamacska és totó minden résztvevőnek.

Nyáresti dallamok; Hirsch Laura musical előadását hallhattuk, majd a  Bokafogó Néptáncegyüttes műsorát élvezhettük.

Hajnalig tartó utcabállal zárult a falunapi rendezvénysorozat.