Beszámoló „Origami” papírhajtogatás – kézműves-foglalkozás KSZR rendezvényről

A rendezvény helyszíne: 8272 Balatoncsicsó, Fő utca 25. Faluház
Időpontja: 2021. augusztus 28. 16.00 óra
Az előadó/közreműködő megnevezése: Horváthné Vass Ildikó

Résztvevők száma:
14 év alatti: 8 fő
14 év feletti: 7 fő
Összesen: 15 fő

A program tematikája: képességfejlesztő.

A rendezvény rövid leírása, bemutatása: Ilorváthné Vass Ildikó, aki a Magyar Origami Kör tagja, még fiatal korában kezdett foglalkozni a papírhajtogatással. Hajtogatni a praktikus, valamire felhasználható dolgokat szereti (csillag, virág, dobozok, mese-képek) Részt vett Yoshizawa kurzusán Münchenben. Azóta tudja, hogy mi legfeljebb az origami technikáját sajátíthatjuk el, de ami mögötte van, a LÉNYEGET, talán soha… Közben megtanultuk, hogyan lehet egy dobozt, virágot, szöcskét, repülőt hajtogatni és nagy örömmel végeztük a különféle műveleteket.

Hallhattuk, hogy az origami edzésben tartja az elmét és a kezet. Hajtogatás közben kikapcsolódhatsz, alkothatsz és játszhatsz egyszerre. Ajánlom könyveit azoknak, akik szeretnének megismerkedni az origamival: Papírvarázslat 1-2-3., Papírhajtogatás, Papírangyalkák és díszek.

A program a Balatoncsicsói Könyvtári, Információs és Közösségi Hely szervezésében, a Könyvtáréi látási Szolgáltatási Rendszer keretében, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg.