Beszámoló „Kodály Zoltán nyomában Budapesten” című KSZR rendezvényről

A rendezvény helyszíne: 8272 Balatoncsicsó, Fő utca 25.
Időpontja: 2021. október 1.
Az clőadó/közreműködő megnevezése: Ittzésné Kövendi Kata

Résztvevők száma:
14 év alatti: 4 fő
14 év feletti: 22 fő
Összesen: 26 fő

A rendezvény rövid leírása, bemutatása: Október 1. a zene világnapja, így a program kezdéseként közösen énekeltük el a „felülről fúj a szél” c. dalt. Ittzésné Kövendi Kata a könyv megírásával segítséget kíván nyújtani azoknak, akik akár gyakorlatban akár képzeletben ellátogatnak Kodály Zoltán budapesti életének és munkásságának helyszíneire. Nagyon élvezetes, jól összeállított könyvbemutatót hallhattunk, fotókkal illusztrálva. Az adatok és idézetek mind hiteles forrásból származnak. Megismertük Kodály Zoltán legfontosabb kötődéseit. A dokumentációk, képek felkutatásában nagyon sok segítséget kapott – többek között Kodály Zoltánnétól is -.

A műsorban közreműködött Varga Rita énekkel, és Bocskay Réka fuvolajátékkal.

A könyv alapján összeállított kvíz kérdések megfejtéséért értékes jutalmat kapott a 3 legjobb megoldás. 1. Varga-Szabó Éva, 2., Ispánki Ferenc, 3. Cseh Jenőné.

A bemutatón találkoztak régi iskola- és munkatársak, akik felelevenítették a régi Zeneakadémiai emlékeket.

A program a balatoncsicsói Könyvtári, Információs és Közösségi Hely szervezésében, a Könyvtárellátási Szolgáltatási Rendszer keretében, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg.