Beszámoló „Kalandozások a Grimm mesék nyomában” című KSZR rendezvényről

A rendezvény helyszíne: Balatoncsicsó, Fő u. 25. Faluház/közösségi tér
Időpontja: 2019. július 13. 17.00 óra
Az előadó/közremüködő megnevezése: Tihanyiné Baki Zsuzsanna

Résztvevők száma:
14 év alatti:     15 fő
14 év feletti:     8 fő
Összesen: 23 fő

A rendezvény rövid leírása, bemutatása: A bizonytalan időjárás miatt a faluházban tartottuk meg a rendezvényt. Tihanyiné Baki Zsuzsanna – aki a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola német nemzetiségi tanítója – néhány mondatban beszélt a Grimm fivérekről, illetve munkásságukról. Hallhattuk a Holle anyót magyarul és németül, képekkel illusztrálva, majd utána Varga Zita, Tihanyi Anna, Aranyi Sára, Aranyi Dávid. Aranyi Bence, Dóró Elizabet és Ágoston Dalma ügyesen eljátszották a mesét, hiszen sokat számít, hogy szinte mindenki ismeri a történetet.

A totó kérdései szintén a Grimm mesék alapján lettek összeállítva, amit gyerekek, felnőttek izgalommal töltöttek ki. A legjobb eredményt 1./Ágoston Dalma – Aranyi Dávid. 2./ Aranyi Sára- Dóró Elizabet, 3./Somorjai Dénes – Somorjai Réka érték el.

Gyerekek, felnőttek egyaránt jól éreztük magunkat a képekkel, „díszlettel” – jól összeállított mesedélutánon.

A program a balatoncsicsói Könyvtári. Információs és Közösségi Hely szervezésében, a Könyvtárellátási Szolgáltatási Rendszer keretében, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg.