2022. április végi rendezvénysorozat – elszármazottak találkozója

A rendezvénysorozat első napján a „750 éves Balatoncsicsó” fotó és archív dokumentumok kiállítás megnyitója volt a faluházban. A képek dokumentumok megtekintése beszélgetéssel folytatódott az est.

Két év kihagyás után, ismét megszerveztük a II. Elszármazottak – Csicsóiak találkozóját. A Római Katolikus templom kertjében volt a találkozó helyszíne. Megemlékezés a csicsói hősökről, a koszorúk elhelyezése az emléktábláknál. Majd Horváth Katalin fuvola-, és Somogyiné Sík Dóra cselló játékát láthattuk, hallhattuk a templomban.

A program a játszótéren folytatódott, emlékfa ültetéssel.

Schumacher József polgármester köszöntője után vacsora, majd Weinhard József harmonika játéka következett. Emlékek és visszaemlékezések, régi történetek felidézése, kötetlen beszélgetések.

Jó volt látni a találkozás örömét. Megbeszélni kivel, mi történt, felidézni a régi emlékeket. Számunkra is nagy öröm mindig újra látni a „régi csicsóiakat”, és hogy szívesen jönnek ezekre a programokra.

A rendezvénysorozat gyermek-rajz versennyel, kreatív foglalkozással, vetélkedővel folytatódott. A Bokafogó táncegyüttes műsorát, táncházat, majd a májusfa betáncolását, felállítását láthattuk. A Tapolcai Musical Színpad retró műsorát láttuk. Szellemi vetélkedő 750 éves történelmünkből. Mészáros Gyula zenélt, közben borkóstoló, tánc és beszélgetés zárta a estét.

A programsorozat befejező rendezvénye az Édesanyák köszöntése volt. A balatoncsicsói gyermekek és a Tapolcai Musical Színpad ünnepi műsora után virágot kaptak az Édesanyák, Nagymamák. Egy kis sütemény és üdítő elfogyasztása közben a programsorozatot szintén beszélgetéssel zártuk.

Tartalmas és nagyon jó hangulatú programsorozatnak lehettünk a résztvevői!

A rendezvénysorozat fő támogatója a Magyar Falu Program.

Támogatói és szervezői:

  • Balatoncsicsó Község Önkormányzata,
  • Balatoncsicsói Német Nemzetiségi Önkormányzat
  • Örökségünk Hagyományőrző Egyesület
  • Balatoncsicsó Fennmaradásáért Közalapítvány